Hozzávalók: (30 db kicsi)
- 20 dkg lencse (1 bögre)
- 1 durvára vágott nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 lereszelt sárgarépa vagy cékla
- 8 dkg zsemlemorzsa, vagy lágy zabpehely
- 1 tojás
- petrezselyem
- 4 babérlevél
- só, bors, paprika, kömény
A lencsét előző este beáztatjuk. Feltesszük főni a babérlevéllel, annyi vízzel, ami éppen ellepi. Indukciós 5-6. fokozaton kb. 30 perc.
Kiszedjük a babérleveleket, leöntjük a főzőlevet. A lencse felét összpürésítjük a hagymákkal, aztán belekeverjük a többi hozzávalót, sót, borsot, petrezselymet. Jó fűszeres legyen.
Előmelegítjük a sütőt. A tepsit bőségesen kikenjük olajjal. Laposabb korongokat formázunk a masszából. Egy kis tálkába olajat öntve, az ujjakat belemártva kicsit a korongok tetejét is beolajozzuk.
180-200 fokos sütőben kb. 30 percet sütjük. Esetleg az utolsó 5 percre megfordítjuk.
Eredeti recept: kicsivu.freeblog.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.