b = 1 bögre = 1 cup = kb. 225 ml
1 bögre ... + | víz | elkészítés |
rizs | 2 b | 12 perc |
jázmin, basmati rizs | 1,7 b | lemosva, 12 perc + 10 percig áll |
rizsek beáztatva | 1 b | 6 perc + 10 percig áll |
barnarizs | 2 b | éjszakára áztatás után 45 perc |
vadrizs, vörös rizs | 2 b | 1-2 óra áztatás után 35 perc + 20 percig áll |
hajdina | 1,5-2 b | fokozatosan adagolva |
köles | 3 b | 30 perc |
quinoa | 2 b | lemosva, 20 perc |
bulgur | 1,5 b | 1-2 perc forralás, elzárjuk, 20 percig áll |
kuszkusz | 1,5 b | forró vizet ráöntjük, lefedve áll 5-10 percig |
kukoricadara | 4 b | |
tarhonya | 2 b | |
beluga lencse | 2 b | 30 perc (ind 4) áztatás nélkül (100 grammhoz 2,5 dl víz) |
fekete bab | éjszakára áztatás után 30-40 perc (ind 4) | |
csicseriborsó | éjszakára áztatás után 30 perc (ind 4) 20 dkg száraz = 42 dkg áztatott = 45 dkg főtt |
Alaphelyzetben takarékon, fedő alatt főzve.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.