HTML

Mi kell bele?

Elsősorban magamnak írogatom a recepteket, mert így könnyen kikereshetem és módosíthatom, hogy mi kell bele?

Címkék

alma (6) árpa (1) atdolgozott (1) bab (2) borsó (2) bulgur (2) cékla (3) csicseriborsó (1) dinnye (2) dió (1) édes (39) édesburgonya (2) egytálétel (6) főzelék (6) gesztenye (1) gluténmentes (2) gránátalma (1) gríz (3) gyömbér (1) gyors (12) hagyma (1) hajdina (1) hal (1) hely (2) hús (8) időigényes (3) ital (5) káposzta (1) kesudió (1) köles (3) köret (7) krumpli (3) kukorica (2) látványos (6) lencse (5) leves (11) mák (1) mángold (1) padlizsán (2) rizs (2) sajt (2) saláta (2) savanyú káposzta (1) sós (28) spenót (1) sütőtök (4) szósz (4) t.é.n.é. (19) tápióka (2) tea (1) tészta (7) tök (1) túró (2) uborka (2) vegán (35) zabpehely (1) zerowaste (2) Címkefelhő

2018.12.09. 18:48 idéző

Gong bao csirke

Hozzávalók: 

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg krumpli (előfőzve vagy sütőben megsütve, kb. 20-30 perc)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 szál újhagyma
  • 70 g földimogyoró
  • 30 + 30 g keményítő
  • rizsecet
  • 5 tk szójaszósz
  • 1 tk só
  • fél tk cukor
  • fél tk csípős paprika (Magyar Virtus Sárkánypor)
  • 1 kk rizskivonat (kínai só, avagy nátrium glutamát)

A csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy edényben összekeverjük a keményítőt és a vizet (75 ml víz + 30 g keményítő), majd belekeverjük a húst. Iszapos állagú legyen, ügyeljünk, hogy ne maradjon száraz, ne legyen túl nedves (ne legyen folyadék leülepedés az edény alján). A húst kb. 10 percig hagyjuk a keményítőben.

Ezalatt a főtt/sült krumplit és a hagymát ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a csirkemellet. A fokhagymát vékony szeletekre szeljük. A maradék 30 g keményítőt oldjuk fel 30 ml vízben. Mérjük ki a többi összetevőt, mert gyorsan kell majd adagolnunk.

Forrósítsuk fel a serpenyőt, töltsünk bele kb. 4 cl olajat. Akkor megfelelő a sütési hőmérséklet, ha az olaj fodrozódik, és enyhén gőzölög (nem füstölög). A húst (a keményítős mázzal együtt) öntsük bele a forró olajba, és süssük kb. egy-másfél percig, amíg épp átsül. (Ne kezdjen el pörkölődni)

Gyorsan adjuk a húshoz a fokhagymát, a szójaszószt, csípős paprikát, sót, cukrot, rízsecetet, végül a krumplit. Nagy hőfokon max fél-egy perc alatt rázogatva süssük össze.

Ezután keverjük bele a kínai sót, az újhagymát, a mogyorót, végül a vízben feloldott keményítőt. Még fél percig süssük, majd rízzsel tálaljuk.

gong_bao.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: hús gyors


A bejegyzés trackback címe:

https://mikellbele.blog.hu/api/trackback/id/tr3214466614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása