Hozzávalók (4 személyre):
- 1 nagy sütőtök
- 10-15 dkg vaj
- 1-2 ek méz
- fahéj, szerecsendió, gyömbér
- (3dl tejszín)
A tököt meghámozom, kis kockákra vágom. Vajon pirítom 10 percig (narancssárga lesz).
Ráöntök 1 bögre vizet, főzöm 20 percig.
Leveszem a tűzről, összeturmixolom.
Belekeverem a mézet, tejszínt + fűszereket, még egyet rottyan.
Megpirított tökmaggal tálalom.
Az eredeti recept: gigiakonyhaban.freeblog.hu/archives/2007/01/11/Sutotok-leves/
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.