Hozzávalók (4 személyre, 16 kisebb gombóc):
- fél l tej
- 15 dkg búzadara
- fél kg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8-10 dkg kristálycukor
- 1,5 dl / 15 dkg tejföl
- kb 8 dkg zsemlemorzsa
- 1 citrom héja
Tejbegrízt főzünk: Egy fazékba kis vizet öntünk, felforraljuk, és hozzáadjuk a tejet. Teszünk bele csipet sót, kristály cukrot, darát, majd felforraljuk, sűrűre főzzük.
A darát hagyjuk kicsit kihűlni. Addig a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk.
A túrót belekeverjük a darába (pl. krumplinyomóval). Reszelünk hozzá citromhéjat, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Az egészet összedolgozzuk, majd diónyi gombócokat formálunk belőle és megforgatjuk a zsemlemorzsában. Elég lágy és ragacsos a massza, de 1-2 óra alatt megszilárdulnak a gombócok.
Édes tejföllel tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.