HTML

Mi kell bele?

Elsősorban magamnak írogatom a recepteket, mert így könnyen kikereshetem és módosíthatom, hogy mi kell bele?

Címkék

alma (6) árpa (1) atdolgozott (1) bab (3) borsó (2) bulgur (2) cékla (3) csicseriborsó (1) dinnye (2) dió (1) édes (42) édesburgonya (2) egytálétel (8) főzelék (6) gesztenye (1) gluténmentes (3) gránátalma (1) gríz (3) gyömbér (1) gyors (16) hagyma (1) hajdina (1) hal (2) hely (2) hús (8) időigényes (3) ital (6) káposzta (1) keleti (6) kesudió (1) köles (3) köret (9) krumpli (3) kukorica (2) látványos (7) lencse (5) leves (11) magyar (27) mák (1) mángold (1) padlizsán (2) rizs (3) sajt (2) saláta (2) savanyú káposzta (1) sós (3) spenót (1) sütőtök (4) szósz (4) t.é.n.é. (19) tápióka (2) tea (1) tészta (7) tök (1) túró (2) uborka (2) vegán (38) zabpehely (1) zerowaste (2) Címkefelhő

2024.11.29. 15:36 idéző

dubai csokoládé

Hozzávalók: (24 db 4 cm-es kis csokihoz)

  • 200 g pisztácia (sótlan)
  • 100 g kadayif tészta
  • 80 g pisztáciakrém
  • 600 g étcsokoládé
  • szilikon forma

A pisztáciát megpucoljuk. Utána forró vízbe tesszük 1 perce, vagy leforrázzuk, így le tudjuk szedni a belső héját is. Aprító gépben ledaráljuk. 

Apróra tördeljük a tésztát, szárazon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a pisztácia-masszát, hagyjuk hűlni.

Gőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk a csokoládét, és a forma alját + oldalát kikenjük vele. Tegyük hűtőbe, ameddig megdermed.

A pisztácia masszát kenjük a formába a csokira. Végül a tetejét is vonjuk be az olvasztott csokival.

dubai_csokolade_7.jpg

dubai_csokolade_1.jpg

dubai_csokolade_6.jpg 

Szólj hozzá!

Címkék: édes látványos


A bejegyzés trackback címe:

https://mikellbele.blog.hu/api/trackback/id/tr8118739952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása