Hozzávalók: (24 db 4 cm-es kis csokihoz)
- 200 g pisztácia (sótlan)
- 100 g kadayif tészta
- 80 g pisztáciakrém
- 600 g étcsokoládé
- szilikon forma
A pisztáciát megpucoljuk. Utána forró vízbe tesszük 1 perce, vagy leforrázzuk, így le tudjuk szedni a belső héját is. Aprító gépben ledaráljuk.
Apróra tördeljük a tésztát, szárazon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a pisztácia-masszát, hagyjuk hűlni.
Gőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk a csokoládét, és a forma alját + oldalát kikenjük vele. Tegyük hűtőbe, ameddig megdermed.
A pisztácia masszát kenjük a formába a csokira. Végül a tetejét is vonjuk be az olvasztott csokival.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.