Hozzávalók (kb 12 szeletes tortához):
- 60-70 dkg (2 üveg) meggy befőtt
A befőttről leöntjük a levét, a meggyet beáztatjuk cseresznyepálinkába vagy Garrone Cherry-be.
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek kristálycukor
- 5 ek liszt
- 3 ek kakaópor
- 1 sütőpor
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy 26 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és egy csepp citromlével keményre verjük. A cukor felét belekeverjük. A tojássárgákat külön felverjük és elkeverjük benne a cukor másik felét. A sárgáját összekeverjük a fehérjével, majd beleforgatjuk az összekevert lisztet+sütőport+kakaóport.
Kb fél órát sütjük. Először 180 fokon, 10 perc után lejjebb vesszük 150-re.
A sütőt résnyire nyitva megvárjuk, míg teljesen kihűl. Vízszintesen vágjuk 3 részre.
Tejszínhab:
- 7 dl habtejszín
- 3 tk vanília aroma
- 2 ek porcukor
A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a vanília aromát és a porcukrot.
A tortalapokat úgy tesszük egymásra, hogy megöntözzük alkohollal és/vagy a befőtt levével, megkenjük tejszínhabbal, megrakjuk meggyel.
Kívülről is bevonjuk a tortát tejszínhabbal + csokireszelékkel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.