Hozzávalók:
- 12 db réteslap
- 20 dkg dióbél
- 15 dkg bokormogyoróbél
- 15 dkg mandula
- kb. 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg méz
- őrölt szegfűszeg
- őrölt fahéj
- 15 dkg vaj
- 1 db tojás
A magvakat külön-külön ledaráljuk és belekeverjük a cukrot, 1 kk fahéjat és szegfűszeget.
A sziruphoz a mézet kb 2,5 dl vízzel felmelegítjük, kis fahéjat tehetünk bele.
Az olvasztott vajjal bekenjük a tepsi alját, majd rá 3-4 réteslapot egyesével megkenünk vajjal. Erre jön a dió. Megint 3-4 lap, mogyoró, megint 3-4 lap, mandula. A tetejére is 3-4 lap, a legfelsőt vizezett tojással kenjük meg.
Felvágjuk háromszögekre, a vágatokat meglocsoljuk a szirup egy részével. Sütőben kis lángon kb 30-40 percet sül. Mikor majdnem megsült, ráöntjük a maradék szirupot, vissza a sütőbe.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.