Hozzávalók (1 tepsi):
- 1/2 kg zabpehely
- 2 kg savanykás alma
- 10 dkg vaj
- 2 tk fűszer (mézeskalács fűszerkeverék vagy fahéj)
- kis méz
- extrák: 10 dkg mazsola, 10 dkg dió vagy mogyoró, fél üveg lekvár, 1 citrom
Alaprecept:
A meghámozott alma kétharmadát lereszeljük (kis lyukon), összekeverjük a fűszerrel, vajjal, zabpehellyel, mézzel (szaftos legyen). Kivajazott tepsibe öntjük, jól lenyomkodjuk. A maradék almát 1 centisre felkockázzuk, rászórjuk, kicsit belenyomkodjuk.
Közepes hőfokon kb. fél órát sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni.
Extrák: tehetünk bele mazsolát, reszelt citromhéjat. Illetve sütés után megkenhetjük lekvárral, megszórhatjuk a durvára vágott dióval/mogyoróval - visszatoljuk a sütőbe még 6-8 percre.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.