Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 1 üveg baracklekvár
Túrókrémhez:
- fél kg túró
- fél liter habtejszín
- 12 dkg porcukor
- habfixáló
- 2 vaníliás cukor
- 2 zacskó zselatin
- 1 barackbefőtt
A piskótához a tojásfehérjékből kemény habot verünk, belekeverjük a cukorral elkevert sárgákat. Beleforgatjuk a lisztet is. Nagy tepsiben vékonyan elterítve közepes hőfokon kb. 20-25 percig sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni a sütőben, majd konyharuhára feltekerve kihűtjük. Kitekerjük, megkenjük a lekvárral, visszatekerjük.
A habtejszínt a fixálóval keményre verjük. A túrót összekeverjük a cukrokkal és a tejszínhabbal. Beletesszük az apróra vágott befőttet is.
Egy félgömb alakú tálat fóliával kibélelünk. Vékony szeletekre vágjuk a piskótatekercset és ezekkel kibéleljük a tálat.
A zselatint 1 deci hideg vízben feloldjuk, kicsit felmelegítjük, ha kihűlt, beleforgatjuk a túrókrémbe. A krémet belekenjük a tálba. A tetejét is kirakjuk a maradék tekercsekkel. Pár órára hűtőbe tesszük. Tányérra kiborítva tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.