Hozzávalók: 22 cm-es tortához
- 1 kg natúr joghurt (3 nagy)
- 25-30 dkg gyümölcs
- 20 gr zselatin
- 5-10 dkg kristálycukor
- 1 vaníliáscukor vagy 1 tk vanília aroma
- 1 ek citromlé
- 20 dkg keksz
- 10 dkg vaj
A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk és a hűtőbe tesszük.
A gyümölcsöt ha kell, apróra vágjuk.
A joghurt egy részét a zselatinnal tapadásmentes edényben kevergetve óvatosan felmelegítjük majdnem forrásig (indukciós 4.). Néha megkeverve hagyjuk kicsit hűlni.
A többi joghurtot kikeverjük a cukorral, vaníliával, citromlével. A gyümölcsöt a zselatinos joghurttal együtt az eddigiekhez adjuk.
A keveréket a kekszes alapra öntjük és hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.