Idő: 2 óra 15 perc elkészítés + 30 perc sütés
Hozzávalók (3 rúd):
- 1 csomag réteslap
- 1,5-2 kg alma
- fél citrom
- 2 tk fahéj
- 4 dkg cukor / méz / datolyapaszta
- mazsola
- zsemlemorzsa
- olaj / 5 dkg olvasztott vaj
Az almákat négybe vágva lereszeljük a nagyobb lyukú reszelőn (ha ügyesen csináljuk, a héja egyben a kezünkben marad). (45 perc) Összekeverjük a citrom reszelt héjával, a mazsolával, fél órát állni hagyjuk. Kicsavarjuk a levét (és megisszuk), hozzákeverjük a fahéjat és az édesítést. (Újabb 45 perc)
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Nedves konyharuhára kiterítünk 1 réteslapot, megkenjük olajjal. Ráterítünk még egy réteslapot, azt is megkenjük.
Az egyik végénél 6 cm szélesen megszórjuk zsemlemorzsával. Ráhalmozzuk az alma harmadát. Az alma tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával.
A konyharuhát megemelve lazán feltekerjük. Átemeljük a sütőpapírra. Megkenjük a tetejét is olajjal. (Ez is 45 perc)
Amikor a harmadik rudat kezdjük, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
180-200 fokos sütőben 25-30 percig sül.
A Lidl 9 darabos réteslapot árul, de kisebb méretűek.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.