Hozzávalók:
- 1 kg lecsópaprika
- 1 kg paradicsom
- 2 padlizsán
- 2 vöröshagyma
A padlizsánt 1-1,5 cm vastagra vágjuk és egy tapadásmentes serpenyőben SZÁRAZON megpirítjuk mindkét oldalát. Amíg az első adag pirul, felvágjuk a többit. A kicsit megbarnult szeleteket egymásra pakoljuk egy tányérra. Közben a paprikákat kicsumázzuk és hosszában négybe vágjuk.
Ezután a paprika szeleteket is mindkét oldalukon szárazon megpirítjuk, míg kicsit megbarnulnak, majd tányérra szedjük, lefedjük, hogy párolódjanak. Amíg a paprika sül, felkockázzuk a vöröshagymát.
(Érdemes tapadásmentes edényben készíteni, mert nem lesz olyan leveses, mint a klasszikus lecsó.)
A hagymát megdinszteljük. Közben felaprítjuk a paradicsomokat, ráöntjük a hagymára, összekeverjük, sózzuk.
Amíg a paradicsom fedő alatt puhul, felkockázzuk a padlizsán szeleteket. Hozzákeverjük az eddigiekhez.
Végül a megpuhult paprikaszeleteket is felkockázzuk és belekeverjük a lecsóba.
Közepes lángon 30-45 perc alatt sűrű, krémes állagúra fő.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.