Hozzávalók (500 gramm csírához): 1 hét alatt készül el
- 80 gr mungóbab
- 1 tejesdoboz
A tejesdobozt kimossuk. A felső éleinél bevagdossuk, így könnyebb kiönteni belőle a vizet.
Beleöntjük a száraz babot. Öntünk rá hideg vizet, 1 órát áztatjuk. Leöntjük róla a vizet. Ráírjuk az aznapi dátumot.
Egy héten át minden reggel és este öntünk bele annyi vizet, ami ellepi. 15 percig áztatjuk, majd leöntjük róla a vizet. Érdemes beállítani a telefon emlékeztetőjét a 15 percre, mert ha sokáig ázik, túl hamar kezd nőni, vékonyabbak lesznek a csírák. A nyári melegben hamarabb is elkészülhet.
A 7. napra már csaknem henger formájúra dagad a csírától a doboz.
Ollóval kivágjuk a doboz szélét, a csírákat egy nagy széles tálba borítjuk.
Öntünk rá vizet, és eltávolítjuk a zöld héjakat: előbb szűrővel/kézzel lehalásszuk a víz tetején úszó héjakat. Majd a csírákat óvatosan átszedjük a vízből egy másik tálba, így a víz alján ott marad a többi zöld héj.
Konyháruhán szétterítjük a csírákat és félórán át hagyjuk száradni.
Jól záródó dobozban a hűtőben eláll 5-7 napig. ha nedves lenne, tehetünk alá a dobozba papírtörlőt.
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=ZTKPu_IFsYw
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.