HTML

Mi kell bele?

Elsősorban magamnak írogatom a recepteket, mert így könnyen kikereshetem és módosíthatom, hogy mi kell bele?

Címkék

alma (6) árpa (1) atdolgozott (1) bab (2) borsó (2) bulgur (2) cékla (3) csicseriborsó (1) dinnye (2) dió (1) édes (39) édesburgonya (2) egytálétel (5) főzelék (6) gesztenye (1) gluténmentes (2) gránátalma (1) gríz (3) gyömbér (1) gyors (12) hagyma (1) hajdina (1) hal (1) hely (2) hús (8) időigényes (3) ital (5) káposzta (1) kesudió (1) köles (3) köret (7) krumpli (3) kukorica (2) látványos (6) lencse (5) leves (11) mák (1) mángold (1) padlizsán (1) rizs (2) sajt (2) saláta (2) savanyú káposzta (1) sós (28) spenót (1) sütőtök (4) szósz (4) t.é.n.é. (18) tápióka (2) tea (1) tészta (7) tök (1) túró (2) uborka (2) vegán (34) zabpehely (1) zerowaste (2) Címkefelhő

2022.07.16. 13:56 idéző

sárgadinnyemag ital (fermentált)

Horchata de melon

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 sárgadinnye belső szálas része + magjai
  • 1 tk cukor / méz
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1%-os sós lé (lásd Fermentálás)

A sárgadinnye belsejét egy kisebb fertőtlenített befőttes üvegbe tesszük a cukorral, fahéjjal és felöntjük a sós vízzel. 2 napig fermentáljuk szobahőmérsékleten.

Leturmixoljuk, szűrőn átszűrjük és hűtőben lehűtjük. Tálaláskor frissen őrölt borssal vagy szerecsendióval, fahéjjal megszórjuk.

 dinnye3.jpg

dinnye1.jpg

dinnye2.jpg

Eredeti recept: Fermentálás - tippek, trükkök, receptek FB csoport

Szólj hozzá!

Címkék: édes ital dinnye zerowaste


A bejegyzés trackback címe:

https://mikellbele.blog.hu/api/trackback/id/tr3717884419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása