Hozzávalók (4-5 főre):
- fél kg pulykamell kis kockákra vágva
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárga + 1 fehér répa
- kis darab zeller
- 2 marék borsó
- 1 csomag petrezselyem
- 1 csomag friss tárkony (Ázsia bolt)
- 1 tejföl
- 1-2 ek (tárkony)ecet
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, kiszedjük. A húst is megpirítjuk, visszatesszük a hagymát, bele a zöldségeket, fűszereket, só, bors.
Kb 2 liter vizet adagolunk hozzá fokozatosan: először párolódjon meg, aztán öntsük fel. Fedő alatt kb. fél órát fő (indukciós 4. fokozat).
A tejföllel és 1-2 tk lisszttel behabarjuk. Ecettel vagy citromlével ízesítjük.
Rozscipóban tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.