HTML

Mi kell bele?

Elsősorban magamnak írogatom a recepteket, mert így könnyen kikereshetem és módosíthatom, hogy mi kell bele?

Címkék

alma (6) árpa (1) atdolgozott (1) bab (2) borsó (2) bulgur (2) cékla (3) csicseriborsó (1) dinnye (2) dió (1) édes (39) édesburgonya (2) egytálétel (5) főzelék (6) gesztenye (1) gluténmentes (2) gránátalma (1) gríz (3) gyömbér (1) gyors (12) hagyma (1) hajdina (1) hal (1) hely (2) hús (8) időigényes (3) ital (5) káposzta (1) kesudió (1) köles (3) köret (7) krumpli (3) kukorica (2) látványos (6) lencse (5) leves (11) mák (1) mángold (1) padlizsán (1) rizs (2) sajt (2) saláta (2) savanyú káposzta (1) sós (28) spenót (1) sütőtök (4) szósz (4) t.é.n.é. (18) tápióka (2) tea (1) tészta (7) tök (1) túró (2) uborka (2) vegán (34) zabpehely (1) zerowaste (2) Címkefelhő

2022.07.18. 16:21 idéző

görögdinnyehéj ragu

Hozzávalók (2 adag):

  • negyed görögdinnye héja
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors
  • szójaszósz (vagy bármilyen más ízesítés)

A görögdinnye sötétzöld héját 3-4 mm vastagon lehámozzuk (inkább késsel, ne zöldséghámozóval). Vékonyra szeleteljük.

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, ráöntjük a dinnyeszeleteket, megpároljuk-pirítjuk. Közben fűszerezzük, a szószt a végén öntsük rá.

Gyakorlatilag bármilyen fűszerezéssel jó, mert semleges az íze. Cukkini helyett is jó.
(A dinnyehéjat lehet savanyítani is, illetve lekvárt főzni belőle.)

 dinnyehej2.jpg

dinnyehej3.jpg

Eredeti recept: Fermentálás - tippek, trükkök, receptek FB csoport

Szólj hozzá!

Címkék: dinnye zerowaste


A bejegyzés trackback címe:

https://mikellbele.blog.hu/api/trackback/id/tr7017885787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása