Hozzávalók (2 adag):
- negyed görögdinnye héja
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors
- szójaszósz (vagy bármilyen más ízesítés)
A görögdinnye sötétzöld héját 3-4 mm vastagon lehámozzuk (inkább késsel, ne zöldséghámozóval). Vékonyra szeleteljük.
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, ráöntjük a dinnyeszeleteket, megpároljuk-pirítjuk. Közben fűszerezzük, a szószt a végén öntsük rá.
Gyakorlatilag bármilyen fűszerezéssel jó, mert semleges az íze. Cukkini helyett is jó.
(A dinnyehéjat lehet savanyítani is, illetve lekvárt főzni belőle.)
Eredeti recept: Fermentálás - tippek, trükkök, receptek FB csoport
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.