Hozzávalók:
- 7 naaagy alma
- 2 ek kristály cukor
- fahéj, őrölt szegfűszeg
A morzsához:
- 15 dkg hideg vaj
- 12 dkg porcukor (= 2/3 bögre)
- 15 dkg liszt (= 1 bögre)
Az almákat megpucoljuk, centis kockákra vágjuk (45 perc).
A cukorral és a fűszerekkel megpároljuk, hogy nagyjából puha legyen, de ne főjön szét (30 perc). (Almája válogatja, néha pici víz is kell alá, indukcióson 5-ös fokozat)
A morzsához valókat összekeverjük és addig morzsolgatjuk, míg apró morzsák lesznek belőlük.
Az almát magas falú, kivajazott tepsibe öntjük, a morzsát a tetejére szórjuk. 180 fokon 45-60 perc alatt készre sütjük.
Angliában igen népszerű, vaníliasodóval.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.