Hozzávalók (2 befőttes üvegnyi):
- 2 dl barnarizs
- 2 liter víz
A barnarizst beáztatjuk egy napra / éjszakára.
A rizst 2 liter vízzel 2 órán át főzzük fedő alatt (forrástól számítva). Pici rést hagyjunk a fedőnél, mert könnyen kifut. A vége felé kevergessük.
Botmixerrel azonnal forrón leturmixojuk. Fém szűrőn átszűrve öntjük a befőttes üvegbe. Merőkanállal kiveszünk egy adagot és a kanállal addig húzkodjuk a szűrőben a masszát, amíg már csak a szilárd héjdarabok maradnak. (Ha túl sűrű, nehezen megy át a szűrőn, akkor 1-2 dl forró vízzel hígíthatjuk a masszát.)
Hűtőben egy hétig eláll zárt üvegben. Langyosítsunk meg annyit, amennyit elfogyasztunk. Teljesen semleges ízű, bármivel ízesíthető.
Gyomor problémák, bélgyulladás esetén nagyon jót tesz.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.