HTML

Mi kell bele?

Elsősorban magamnak írogatom a recepteket, mert így könnyen kikereshetem és módosíthatom, hogy mi kell bele?

Címkék

alma (6) árpa (1) atdolgozott (1) bab (2) borsó (2) bulgur (2) cékla (3) csicseriborsó (1) dinnye (2) dió (1) édes (39) édesburgonya (2) egytálétel (6) főzelék (6) gesztenye (1) gluténmentes (2) gránátalma (1) gríz (3) gyömbér (1) gyors (12) hagyma (1) hajdina (1) hal (1) hely (2) hús (8) időigényes (3) ital (5) káposzta (1) kesudió (1) köles (3) köret (7) krumpli (3) kukorica (2) látványos (6) lencse (5) leves (11) mák (1) mángold (1) padlizsán (2) rizs (2) sajt (2) saláta (2) savanyú káposzta (1) sós (28) spenót (1) sütőtök (4) szósz (4) t.é.n.é. (19) tápióka (2) tea (1) tészta (7) tök (1) túró (2) uborka (2) vegán (36) zabpehely (1) zerowaste (2) Címkefelhő

2010.01.14. 20:26 idéző

padlizsán-krém

Hozzávalók:

  • 2 nagy padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek citromlé
  • só, bors
  • (olívaolaj)

A padlizsánokat egészben kicsit megszurkálva sütőben nagy hőfokon (250 fok) 45 percet sütjük, megfordítjuk, újabb 45 percet sütjük.
Vagy egy nagy lábosban egészben 1 órát főzzük.

Addig a hagymát apróra vágva megdinszteljük.

A padlizsán héját vékonyan lehúzzuk (és megesszük). Nagyobb tálban összevagdossuk 2 késsel, belekeverjük a hagymát, a nyomott fokhagymát, sót, borsot és egy kis citromlevet (esetleg olívaolajat).

Egy éjszakát álljon. Vékony pirítóssal a legfinomabb.

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsán szósz vegán t.é.n.é.


A bejegyzés trackback címe:

https://mikellbele.blog.hu/api/trackback/id/tr995341628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása