Hozzávalók:
- 2 nagy padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek citromlé
- só, bors
- (olívaolaj)
A padlizsánokat egészben kicsit megszurkálva sütőben nagy hőfokon (250 fok) 45 percet sütjük, megfordítjuk, újabb 45 percet sütjük.
Vagy egy nagy lábosban egészben 1 órát főzzük.
Addig a hagymát apróra vágva megdinszteljük.
A padlizsán héját vékonyan lehúzzuk (és megesszük). Nagyobb tálban összevagdossuk 2 késsel, belekeverjük a hagymát, a nyomott fokhagymát, sót, borsot és egy kis citromlevet (esetleg olívaolajat).
Egy éjszakát álljon. Vékony pirítóssal a legfinomabb.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.