Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 10 dkg vaj
- 3 ek kakaó
- 15-20 dkg porcukor
- 1 magozott meggybefőtt (kb 700g-os)
- (esetleg meggy gyümölcslé a befőttlé helyett)
- 2 kk rumaroma
- kókuszreszelék
A vajat vegyük elő, hogy szobahőmérsékletű legyen. A kekszet daráljuk meg, ha nem volt annyi eszünk, hogy daráltat vegyünk. (kb fél óra)
A meggybefőtt levét tegyük félre, a meggyeket vágjuk félbe, ha kisebb golyókat szeretnénk. Tegyük a meggyet szűrőbe, hogy lecsöpögjön.
A darált kekszet elkeverjük a kakaóval, cukorral, majd beledolgozzuk a vajat és a befőtt levét az aromával. Lágy masszát kell kapjunk, ami nem reped, amikor gungurgatjuk.
A masszából kis darabokat tépünk, belebugyolálunk egy meggyet, végül meghentergetjük kókuszreszelékben. Hűtőben álljon fél napot dobozban / fóliázva.
Ha kicsi (3-4 centis) golyókat csinálunk, akkor kb. 140 darab lesz. (2 óra)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.