Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone (vagy 50 dkg kókusztejszín + zselatin)
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliáscukor
- 5 dl kávé
- 2 csomag papapiskóta
- amaretto likőr / egyéb
A kávét lehűtjük, a likőrrel, kevés cukorral ízesítjük.A tojások sárgáját a cukorral, két kanál kávéval 15 percig géppel felverjük, és fokozatosan hozzákeverjük a mascarponét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a mascarpone krémbe.
A babapikóták kb. felét megáztatjuk a kávéban, és egy kb. 6 centi magas jénai tálba (25×25 cm) szorosan egymás mellé tesszük. Ráöntjük a krém felét, erre jön a piskóták másik fele, majd a krém másik fele. A tetejét kakaóval megszórjuk. Hűtőben néhány órát - egy éjszakát érjen.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.