Hozzávalók (4 adag):
- fél kg csirkemell (mert van aki csak azt szereti / eszi meg)
- fél kg alsócomb (5 db)
- 4 fej hagyma (60-70 dkg)
- 2 paprika
- 2 ptk pirospaprika
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 tk só
- 140 gr tejföl
- 1 tk liszt
Az apróra felaprított hagymát üvegesre pároljuk. Hozzá adjuk az apróra vágott paprikát is, majd ha az is megpirult, belekeverjük a pirospaprikát, majd a sűrített paradicsomot. Felöntjük 3 dl vízzel, fedő alatt pároljuk, míg zsírjára sül. (Indukciós 5. fokozat)
Ekkor újabb 3 dl vizet öntünk alá, ismét pároljuk, zsírjára sütjük. A szaft alapja kb. 2 óra alatt kész. (Ha krémesebben szeretjük, botmixerrel kicsit pürésíthetjük.)
A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk. A húsokat egy másik serpenyőben picit megpirítjuk, majd beletesszük a szószba. Kevés (3-4 dl) vizet aláöntögetve másfél-két órán át puhára főzzük.
A végén a tejfölben elkeverjük a lisztet, majd behabarjuk a paprikást.
Kb. 4 óra alatt készült el.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.