Hozzávalók (30×10 cm-es kenyérsütő formához):
- 60 dkg édesburgonya
- 10-12 dkg zabpehely
- 15 dkg sótlan földimogyoró vagy mogyoróvaj (vagy kesudió, más olajos mag)
- 5 dkg kakaópor
- 1 tk. vanília vagy egy vaníliás cukor
- 10 dkg (6-7 nagyobb szem) datolya, beáztatva (vagy 1-2 ek méz)
A datolyákat beáztatjuk pár órára. Az áztatóvizet nem öntjük ki.
Az édesburgonyát héjastul megfőzzük. A zabpelyhet a késes aprítógépben lisztté daráljuk. A mogyorót szintén az aprítóval krémesre, mogyoróvajjá daráljuk. (Ha nehezen viszi, akkor 1-2 evőkanálnyit öntünk rá a datolya áztatóvizéből.)
A zab kivételével az összetevőket kézi botmixerrel összeturmixoljuk, majd a végén belekeverjük a zablisztet is. (Ha lágyabb állagot szeretnénk, akkor 1 dl datolya áztató levet is öntünk bele.)
Sütőpapírral bélelt formába öntjük.
200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük légkeveréssel. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.
Eredeti recept: mindenmentes.hu/2020/09/edesburgonyas-brownie-glutenmentes-vegan-tene/
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.