Hozzávalók:
- 2 adag gyömbér
- 1 adag citrom
- fél-1 adag méz
A gyömbérről lekapargatjuk a héját és a szálaira merőlegesen szeletekre vágjuk. Lemérjük és ehhez viszonyítva adagoljuk a mézet és a citromot. A citromot meghámozzuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk.
Botmixerrel először a citromot és a mézet daráljuk össze, majd kisebb adagokban adjuk hozzá a gyömbérszeleteket.
A kapott pépet egy befőttesüvegben a hűtőben tároljuk.
Egy csésze kicsit forró vízben elkeverünk egy púpozott teáskanál gyömbér-pürét (a püré lehűti).
És máris ihatjuk a mézes-citromos nyers gyömbér "teát", nem kell mindig reszelgetni a gyömbért.
35 dkg gyömbérből nálunk 30-40 adag tea jön ki.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.