Hozzávalók:
- 2 kg nyers birsalma = 1,5 kg püré
- 80 dkg kristálycukor
- 1 citrom
A birsalmákat megsikáljuk. Éles késsel négybe szeljük és kivágjuk a magházat (nem könnyű).
Annyi vízzel, amennyi éppen ellepi feltesszük főni, egy fél citrom levét belecsavarva a vízbe. 15-20 percig főzzük lassú tűzön, amíg az alma megpuhul.
Leöntjük a főzőlevet. (Ezt az almaízű levet megédesítve hidegen és melegen is ihatjuk, finom.)
A megfőtt almát héjastul leturmixoljuk. Belekeverjük a másik fél citrom levét, majd elkezdjük lassú tűzön főzni, sűríteni.
30-60 perc főzés után, ha besűrűsödött, akkor hozzákeverjük a cukrot.
További 15-20 percig főzzük folyamatosan kevergetve.
Fóliával kibélelt formákba öntjük, egy éjszakára hagyjuk abban kihűlni.
1-2 hétig hűvös helyen szárítjuk, néha megforgatva. Sütőpapírba csomagolva hűvös helyen tároljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.