HTML

Mi kell bele?

Elsősorban magamnak írogatom a recepteket, mert így könnyen kikereshetem és módosíthatom, hogy mi kell bele?

Címkék

alma (6) árpa (1) atdolgozott (1) bab (3) borsó (2) bulgur (2) cékla (3) csicseriborsó (1) dinnye (2) dió (1) édes (42) édesburgonya (2) egytálétel (8) főzelék (6) gesztenye (1) gluténmentes (3) gránátalma (1) gríz (3) gyömbér (1) gyors (16) hagyma (1) hajdina (1) hal (2) hely (2) hús (8) időigényes (3) ital (6) káposzta (1) keleti (6) kesudió (1) köles (3) köret (9) krumpli (3) kukorica (2) látványos (7) lencse (5) leves (11) magyar (27) mák (1) mángold (1) padlizsán (2) rizs (3) sajt (2) saláta (2) savanyú káposzta (1) sós (3) spenót (1) sütőtök (4) szósz (4) t.é.n.é. (19) tápióka (2) tea (1) tészta (7) tök (1) túró (2) uborka (2) vegán (38) zabpehely (1) zerowaste (2) Címkefelhő

2018.11.27. 12:17 idéző

birsalmasajt

Hozzávalók:

  • 2 kg nyers birsalma = 1,5 kg püré
  • 80 dkg kristálycukor
  • 1 citrom

A birsalmákat megsikáljuk. Éles késsel négybe szeljük és kivágjuk a magházat (nem könnyű).

Annyi vízzel, amennyi éppen ellepi feltesszük főni, egy fél citrom levét belecsavarva a vízbe. 15-20 percig főzzük lassú tűzön, amíg az alma megpuhul.

Leöntjük a főzőlevet. (Ezt az almaízű levet megédesítve hidegen és melegen is ihatjuk, finom.)

A megfőtt almát héjastul leturmixoljuk. Belekeverjük a másik fél citrom levét, majd elkezdjük lassú tűzön főzni, sűríteni.
30-60 perc főzés után, ha besűrűsödött, akkor hozzákeverjük a cukrot.
További 15-20 percig főzzük folyamatosan kevergetve.

Fóliával kibélelt formákba öntjük, egy éjszakára hagyjuk abban kihűlni.

1-2 hétig hűvös helyen szárítjuk, néha megforgatva. Sütőpapírba csomagolva hűvös helyen tároljuk.

birsalmasajt.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: édes vegán időigényes


A bejegyzés trackback címe:

https://mikellbele.blog.hu/api/trackback/id/tr3714340475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása