Hozzávalók:
- 20 dkg gyöngybab (száraz)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy sárgarépa vagy tetszőleges leveszöldség
- babérlevél
- tárkony
- só, bors
- (tárkonyecet)
- (liszt vagy keményítő)
A babot éjszakára beáztatjuk.
A vöröshagymát összevágva megpirítjuk. Esetleg meghintjük egy teáskanál liszttel és elkeverjük benne.
Beletesszük a babot, fokhagymagerezdeket (egészben), a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb. két ujjnyira ellepje.
60 percig főzzük közepes lángon fedő nélkül (indukciós 6. fokozat).
Felkarikázzuk/kisebb darabokra vágjuk a zöldséget, ezt is beletesszük. Ha szükséges, öntünk még hozzá vizet.
További 25 percig főzzük.
A végén, miután elzártuk, tárkonyecettel savanyíthatjuk kicsit.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.