Hozzávalók (kb. 1 liter):
- 20 dkg vöröslencse (1 bögre)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 tk őrölt gyömbér vagy 1 cm darab friss gyömbér összevágva
- só, bors
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Rádobjuk az apróra vágott vagy átnyomott fokhagymát, fűszereket, lencsét. Felöntjük 1 liter forrásban lévő vízzel.
Fedő alatt közepes hőfokon 20-25 perc alatt puhára főzzük. (indukciós 4-5 fokozat)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.