Hozzávalók:
- 20 dkg árpagyöngy (gersli) lehetőleg a fehérebb típusból
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kókuszzsír/olaj/vaj
- só, bors
- mirelit zöldborsó
- 1 nagy sárgarépa
A gerslit éjszakára beáztatjuk.
Az apróra vágott hagymát a zsiradékon fedő alatt megpároljuk. Az árpagyöngyöt lemossuk, majd a hagymához adjuk. Felöntjük fél liter forró vízzel, majd lefedve 30 percig főzzük takarékon.
A répát kisebb kockákra vágjuk, ezt is beletesszük. Ezután beleöntünk még 2 dl forró vizet, hozzáadjuk a borsót, az összenyomott fokhagymát, és további 20 percig főzzük lefedve takarékon. A vége felé érdemes kevergetni, mert letapad. Akkor jó, ha beszívja a vizet és krémes az állaga.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.