Hozzávalók (kb. 70 dkg lesz):
- 2 dl köles
- 2-3 ek kókusz zsír (1 dl)
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, tetszőleges fűszer
- 1 ek citromlé
A kölest 8 dl sós vízzel és a szétnyomott fokhagymával 15 perc takarékon + 20 perc melegen tartás alatt szétfőzzük (indukciós 4 majd 2 fokozat).
Egy botmixerrel a forró kölest és a zsírt, borsot, citromlevet összeturmixoljuk.
Miután kihűlt, mehet a hűtőbe.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.