Hozzávalók:
- 50 gr napraforgómag beáztatva éjszakára
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- só, őrölt bors
- 1 dl víz
A napraforgómagokat beáztatjuk, ettől leázik a héjuk és szétnyílnak. Kis szűrőbe öntjük le az áztatóvizet, az összegyűjti a héjakat.
Aprítógépbe tesszük a hozzávalókat, a víznek csak a felét és majd fokozatosan adagoljuk hozzá. (Nálam 350 ml edényben 700 W-os motor egy perc alatt simára aprítja.)
Hűtőben álljon fél-1 napot, míg összeérnek az ízek.
(A piros pontok az őrölt rózsabors darabok benne.)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.