Hozzávalók (4 adag):
- 35 dkg édesburgonya
- 25 gr rizs
- 5 dkg natúr kesudió
- 2-3 ek kakaópor
- édesítéshez 1 ek méz, vagy néhány szem datolya
- (1 ek tahini)
Az édesburgonyát héjastól kb. 1,5 cm-s kockákra vágjuk. Az édesburgonyát, a kesudiót és a rizst egy kis lábosban 5 dl vízzel fedő alatt takarékon főzzük 30 percig.
Belekeverjük a többi összetevőt és botmixerrel teljesen sima, homogén állagúra mixeljük.
Ezután lefedve hagyhatjuk még kicsit állni.
Tálkákba adagoljuk. Mire kihűl és kicsit a hűtőben is áll, összeérnek az ízek.
Melegen is fogyasztható forró csokiként. :)
Eredeti recept: www.mindenmentes.hu/2019/11/csokolade-puding-teljes-erteku-hozzavalokbol-vegan
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.