Hozzávalók (30 cm-es pizza)
- 90 gr rizs
- 50 gr lencse
- 10 gr friss élesztő
- késhegynyi szódabikarbona
- 1 kk só
- szárított zöldfűszerek
Feltétnek: paradicsomszósz, bazsalikom, bármi
A lencsét és a rizst fél napra / éjszakára beáztatjuk.
Az összes tészta hozzávalót botmixerrel összeturmixoljuk 120 gramm langyos vízzel.
Lefedve langyos helyen bő 1 órán át hagyjuk kelni (vigyázzunk, mert kifuthat).
Eközben előmelegítjük a sütőt 250 fokra és a pizzaformát kibéleljük sütőpapírral. (Nálam Ikeás tapadásmentes tepsi, belül 30 cm átmérőjű.)
A nagyra nőtt folyékony masszát beleöntjük a formába, elrázogatjuk. Légkeveréssel kb. 10 percig sütjük alulról a második szinten (ami a közepénél lejjebb van), hogy az alja is átsüljön.
Kivesszük, megkenjük paradicsomszósszal, megpakoljuk a feltétekkel és további 15 percig sütjük 200 fokon.
A formából kivéve óvatosan lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és rácson hagyjuk kicsit hűlni. Rátesszük a friss bazsalikom leveleket, ha vannak.
Sülés közben kicsit összemegy a tészta.
Eredeti recept: mindenmentes.hu/2017/05/glutenmentes-pizza-lisztmentes-vegan
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.