Hozzávalók (3 adag, 200 gr/adag):
- 80 g (1 dl) apró szemű tápiókagyöngy (bioboltok, DM)
- 5-6 dl növényi tej (natúr, vaníliás, kakaós)
- ízesítés: fahéj, vagy kakaópor, vagy vanília aroma, vagy 1 vaníliás cukor
- (mazsola, aszalt gyümölcs)
A növényi tejet és a tápiókát, mazsolát összeöntjük egy tapadásmentes (!) edényben.
Felforraljuk és lefedve, gyakran kevergetve takarékon kb. 30-40 percig főzzük.
Akkor kész, amikor átlátszók a golyók.
Keverjük bele az ízesítést.
Langyosan is finom, de hűtőben napokig eláll, akkor tovább sűrűsödik.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.