Hozzávalók (2 adag):
- fél kg mángold
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek (növényi) tejföl
- 1 ek bármilyen liszt
A mángold leveleket leszedjük a száráról, megmossuk.
A leveleket kevés vízben nagy lángon főzzük néhány percig, míg elkezdenek összeesni a levelek. Az első főzővizet kiöntjük. Újabb vízzel+ kevés sóval kb. fél órát főzzük.
Botmixerrel leturmixoljuk, belenyomjuk a fokhagymát, behabarjuk a tejföllel, liszttel. Még egyet rottyantunk rajta.
A szárakat felaprítjuk, megpároljuk. Ha kihűlt, összeturmixolhatjuk tetszőleges gyümölccsel, fűszerezhetjük fahéjjal, stb.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.