Hozzávalók (kb 12 palacsintához)
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 5 dl tej
Töltelékhez:
- fél kg darált hús
- 2 fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 sárgarépa
- 1 nagy tejföl
- só, bors, pirospaprika
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd megpirítjuk benne a húst. Rászórjuk a pirospaprikát, fűszereket, beletesszük az apróra vágott paradicsomot, paprikát, a répát lereszelve. Kis vizet öntünk alá és kb. 30-40 perc alatt teljesen puhára főzzük. Kis tejföllel behabarhatjuk.
Kisütjük a vastag sós palacsintákat.
A hús egy részét beletöltjük a palacsintákba, a többit a szaftjával összeturmixoljuk és ráöntjük. Némi hígított tejföl is mehet a tetejére.
Forró sütőben kb 10-15 percig sül.
ui: Mindig kevés a szaftja, mert magába szívja. Ezen még javítani kell.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.