Hozzávalók: (másik, vegán verzió)
- 1,5 dl apró szemű tápiókagyöngy (bioboltok, DM)
- 1 liter tej
- 8 dl víz
- 2 tojás
- 1 dl cukor
- 1/2 tk só
- 1 vaníliás cukor
- (mazsola, fahéj)
A tojásokat felverjük. Az összes hozzávalót összeöntjük egy tapadásmentes edényben.
Óvatosan felmelegítjük majdnem forrásig (ne bugyogjon, nehogy kicsapódjon a tojás) és folyamatosan kevergetve kb. 30 percig főzzük takarékon (indukcióson 5-ös, majd a vége felé 4-es fokozat). Célszerű egyenes aljú lapáttal kevergetni, hogy ne ragadjon le.
Akkor kész, amikor átlátszók a golyók.
A fahéjat a végén keverjük bele.
Kihűlés közben sűrűsödik, langyosan finom. Bármivel ízesíthető, mert semleges az íze.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.