HTML

Mi kell bele?

Elsősorban magamnak írogatom a recepteket, mert így könnyen kikereshetem és módosíthatom, hogy mi kell bele?

Címkék

alma (6) árpa (1) atdolgozott (1) bab (2) borsó (2) bulgur (2) cékla (3) csicseriborsó (1) dinnye (2) dió (1) édes (39) édesburgonya (2) egytálétel (6) főzelék (6) gesztenye (1) gluténmentes (2) gránátalma (1) gríz (3) gyömbér (1) gyors (12) hagyma (1) hajdina (1) hal (1) hely (2) hús (8) időigényes (3) ital (5) káposzta (1) kesudió (1) köles (3) köret (7) krumpli (3) kukorica (2) látványos (6) lencse (5) leves (11) mák (1) mángold (1) padlizsán (2) rizs (2) sajt (2) saláta (2) savanyú káposzta (1) sós (28) spenót (1) sütőtök (4) szósz (4) t.é.n.é. (19) tápióka (2) tea (1) tészta (7) tök (1) túró (2) uborka (2) vegán (36) zabpehely (1) zerowaste (2) Címkefelhő

2011.06.07. 22:57 idéző

Lasagne

Hozzávalók (8 adag):

  • 50 dkg lasagne tészta

A raguhoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 3-4 friss paradicsom + 1 kis konzerv paradicsompüré
  • vagy 40 dkg doboz paradicsompüré
  • só, bors
  • oregánó, babérlevél, rozmaring/kakukkfű
  • 50 dkg reszelt sajt

A besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt (5 ek)
  • 6-7,5 dl tej
  • só, bors, szerecsendió

A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert felaprítjuk, kevés vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot.Kevés vizet öntve hozzá puhára pároljuk. Ha megpuhultak a zöldségek, összeturmixoljuk és félretesszük.

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, belerakjuk a zúzott fokhagymát és a húst. Ha megpuhult, hozzáadjuk az előzőleg összeturmixolt 
zöldségeket, a paradicsompürét, majd fűszerezzük. Összeforraljuk az egészet, és kész a ragu.

A besamelt elkészítjük: a vajat felolvasztjuk, majd kis adagokban, folyamatosan hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós 
legyen. Állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg teljesen csomómentes, sűrű szósz nem keletkezik. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.

Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, majd első rétegként megkenjük egy kevés besamelmártással. Utána ráfektetjük a lasagne lapokat (forró vízbe mártva), erre 
jön a ragu, majd végül sajtot reszelünk rá. A ragut és a sajtot addig rétegezzük a tésztával, míg el nem fogy a töltelék és a tésztalap. (35 × 25 cm-es 
tepsiben 4 rétegnyi tészta lesz.) 
A felső tésztaréteget alaposan beterítjük a maradék besamellel, vajdarabkát teszünk rá, és megszórjuk bőven sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük.

lasagne.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sós tészta


A bejegyzés trackback címe:

https://mikellbele.blog.hu/api/trackback/id/tr555341640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása