Hozzávalók:
- 1 kg hús
- 80 dkg zöldség (répa, karalábé, zeller, fehérrépa)
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl vörösbor
- 1 nagy tejföl
- 3 ek mustár
- 3 ek citromlé
- 3 tk liszt
- 2 ek cukor
- 4 babérlevél
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
A hússzeleteket kis olajon megpirítjuk. Félretesszük.
Apróra vágjuk a hagymát és a zöldségeket, megpirítjuk őket olajon 3-4 percig.
Beletesszük a húst, a fokhagymát, a fűszereket és a bort. 40 perc alatt puhára pároljuk (öntögetjük alá a vizet).
3 ek olajon rántást készítünk. Belekeverjük a cukrot, még egy percig pirítjuk. Felöntjük 2-3 dl hideg vízzel.
A raguból a húst és a babérleveleket kiszedjük, félretesszük. A rántást beleöntjük a raguba. Botmixerrel simára turmixoljuk. Belekeverjük a tejfölt, mustárt, citromlevet.
Visszatesszük bele a húst, még 5-10 percig összeforraljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.