Hozzávalók (4 adag):
- 1,5 kg krumpli
- 1 nagy vöröshagyma
- 6 babérlevél
- 1 kk majoranna
- 3 dl tejföl
- 3 tk liszt
A krumplit meghámozzuk és kb. fél centis szeletekre (félkörívekre) vágjuk.
Az apróra vágott hagymát kis olajon üvegesre pirítjuk. Belekeverjük a krumplit, megsózzuk, beletesszük a babérleveleket és a majorannát.
Felöntjük annyi vízzel, ami épp elfedi és forrástól számított kb. 15 perc alatt puhára főzzük. (indukciós 5-6. fokozat)
A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd felhígítjuk a főzőlével és behabarjuk a főzeléket.
5 percig főzzük, majd a végén tárkonyecettel ízesíthetjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.