Hozzávalók: (4 főre)
- 40 dkg lencse (5 dl = 2 bögre)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- babérlevél
- mustár, citromlé
A lencsét éjszakára beáztatjuk.
A lencsét az apróra vágott hagymával, sóval, babérlevéllel annyi vízben főzzük, amennyi 1 ujjnyira ellepi.
Közben 2 tk lisztből rántást készítünk, kis pirospaprikával elkeverjük, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát. Ha már majdnem puha a lencse, a rántást belekeverjük.
Picit főzzük, majd a végén belekeverjük a tejfölt, 2 tk mustárt, pici citromlét vagy ecetet. Ezzel már csak rottyan.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.